Ulf Kristersson

Presskontakt Andreas Hamrin andreas.hamrin@riksdagen.se 072-544 94 74 Assistent Annette Lundquist Larsson 08-786 43 75 annette.lundquist.larsson@moderaterna.se

 

Ulf Kristersson är född 1963 i Lund, uppvuxen i Torshälla och bor i Strängnäs. Han är gift och har tre barn. Ulf är civilekonom, utbildad vid Uppsala universitet.

Efter gymnasiet i Eskilstuna gjorde Ulf Kristersson militärtjänst vid signalregementet i Enköping. Han var ordförande i Moderata Ungdomsförbundet mellan 1988 och 1992.

Från och med valet 1991 tills han lämnade uppdraget år 2000 var Ulf Kristersson riksdagsledamot på Stockholms-bänken och var då bland annat ledamot av socialförsäkringsutskottet och Premiepensionsmyndighetens styrelse. Efter åren som riksdagsledamot arbetade han som kommunikationsdirektör på börsnoterade IT-konsultföretaget Connecta/Adcore. Från 2003 var Kristersson tillbaka i politiken, först som finanskommunalråd i Strängnäs och efter valet 2006 som socialborgarråd i Stockholm. Han har också varit ordförande för Adoptionscentrum och marknadschef i näringslivets tankesmedja Timbro.

Ulf har varit tävlingsgymnast och började sitt yrkesliv som fotoförsäljare på Expert i Eskilstuna. Där föddes hans fotointresse, som fortfarande är levande. Sin fritid ägnar han åt familj och vänner, jakt, tennis och löpning – samt svensk rock- och popmusik.

Inför valet 2006 var Ulf Kristersson ordförande i den grupp som arbetade fram moderaternas familjepolitik. Kristersson har även varit ordförande för den moderata arbetsgrupp som tog fram dagens migrations- och integrationsprogram. Under våren 2010 ledde Kristersson Alliansens arbetsgrupp om familjepolitik, som blev en del av alliansens valmanifest inför 2010. Våren 2010 blev Ulf Kristersson utsedd att leda regeringens parlamentariska utredning om socialförsäkringar, ett uppdrag som han lämnade när han tillträdde som socialförsäkringsminister. Ulf Kristersson har skrivit flera böcker om svensk välfärdspolitik.

Tappade uppkopplingen