Nr18 på valsedeln för kommunvalet, Stefan Lamme, Kivik.

Jag har arbetat som läkare i över 40 år varav över 20 år som verksamhetschef, chefsläkare och liknande chefsuppdrag. Har varit politiskt aktiv i snart 60 år från studentförbundet till Simrishamns kommun, Region Skåne och en del nationella uppdrag. 2003-13 var jag socialnämndens ordförande och 2013-14 var jag Regionråd med ansvar för driften av regionens sjukvård. Varit aktiv i hundsporten.

Jag kämpar för demokrati i och individens/familjens möjlighet att bestämma över sig själv. I detta perspektiv är det viktigt att hålla skatten låg. När Alliansregeringen hade tillträtt fick en undersköterska på ett år över 10% reallöneökning – tala om ökad frihet. Föräldrar måste kunna välja skola åt sina barn men det är politikens roll att säkerställa kvaliteten oavsett om det är en kommunal skola eller om det är en skola i annan driftsform. Inte minst på ålderns höst är det viktigt att själv kunna välja. Som socialnämndens ordförande genomdrev jag att vi fick fritt val för äldreboende och därigenom kunde äldreboendet på Joneberg byggas och kombineras med det stora trygghetsboendet.

Nuvarande uppdrag: Ledamot av Regionfullmäktige Ordförande i beredningen för strategiska sjukvårdsinvesteringar Ledamot i Södra Regionvårdsnämnden för de 4 södra sjukvårdsregionerna.

Stefan Lamme

Österlenmoderaterna
Simrishamnskommun
Vi💙Österlen

Tappade uppkopplingen